Sådan bliver du bedre til at spare penge

Der findes et utal af forskellige guides derude der kan gøre os mennesker bedre til at spare penge, og det er faktisk heller ikke altid så nemt som det kan lyde at spare penge for mange glemmer uforudsete udgifter og føler at de godt kan forkæle sig selv i starten af måneden. 

Det er ikke den rigtige måde at opbygge en god opsparing på, der potentielt set kan købe dig dit næste hus, bil eller båd. Hvis du går og føler at du bruger for mange penge i dit daglige liv, så er du kommet til det rigtige sted. 

I denne artikel tager jeg fat på nogle gode måder du kan spare lidt på i det små, så det ender med at give et plus på kontoen ved månedens udgang – mange bække små er som sagt en stor å. 

Første tip: Skru ned for luksus

Selvom det måske siger lidt sig selv at man sparer mange penge ved at skære ned på luksusforbrugsvarer, så er det ikke altid at man tænker over at man køber dem over noget andet – i langt de fleste tilfælde er det nemlig en vane. 

Det kunne være at du er glad for en shampoo til 50 kroner og har brugt den i mange år – det er et utroligt stort hop når den billigste koster en 10\’er, og sådan findes der faktisk mange varer der er. 

Et andet godt eksempel kunne være det gode- og det knap-så-gode toiletpapir, her varierer prisen også fra en 10\’er og helt op imod 30 kroner. 

Hvis du er en af de mennesker der godt ved at du har nogle luksuspræferencer, så kunne det måske være at det var her du kunne spare 200-300 kroner hver måned. 

Andet tip: Overvej altid når du bruger penge 

Uanset om du har tænkt dig at optage et realkreditlån eller købe et par nye bukser, så bør du altid overveje om det er noget som egentligt er pengene værd i det lange løb – for det hænder nemlig til tider at vi bliver forblændet af noget som vi ikke mener at vi kan leve uden, og tiden vil oftest vise at vi egentligt godt kunne have undværet den ting alligevel.

Det er utrolig vigtigt at være klar over om de køb man laver er noget der bidrager til øget lykke på sigt eller bare øget lykke lige nu – det er en virkelig god måde at lave en opsparing på.